Sevgili Cenk Behram Su, yıllardır drama kavramı ve ‘sanata evet’ kavramı ile yakinen bir buluşma içerisinde. Bu kitabın içinde bulunan oyunları okuyanların ve sahneye koyacak olanların, ‘sanata evet’ yolculuğuna vesile olmasını diliyorum.
Tamer Levent -Yazar, Oyuncu, Yönetmen
Bir kurmacadan yola çıkarak insanlarla gerçek ve sağlambağlar kurmanın, karşılıklı etkileşimin yoludur tiyatro. Oyunyazarları da bu ödevi yerine getirebilmek için çoğu kereyaşamın çöpçülüğüne soyunurlar ve bir bakıma hayatı temizeçekerler. Yaşamı olduğu gibi değil, olması gerektiği gibi, kendi beyinlerinin süzgecinden geçirerek kaleme alırlar. Yanikısacası, oyun yazarları oyunlarını kitap sayfalarında kalsındiye değil, sahnede ete, cana, sese bürünsün diye kalemealırlar. Hiç kuşkum yok ki, sevgili Cenk’in oyunları da gerçekdeğerini sahne üzerinde, seyircisine daha sık kavuştuğundabulacaktır.
Kemal Kocatürk –Yazar,Yönetmen
Çocuk Gelinlerin çaresizliğini ve acılarını cesur bir şekildesahneye taşıyan AZADE ve kadınların sorunlarına trajikomiktürde yaklaşan ASLINDA HEPİMİZ DELİYİZ oyunlarıDireklerarası Seyirci Ödüllerine layık görülmüştü. Şimdi buiki nadide eserin yanında, kadın-erkek ilişkilerini konu alanKAMURAN’IN MELEKLERİ oyununu da içeren metinleribu kitabın sayfalarında görmek beni çok mutlu etti. Korkusuzca yazılmış metinler sahnede hayat buldukça, er yada geç zalimlerin zulmu sona erecektir.
Ömer Şahinbaş –Direklerarası Seyirci Ödüllleri Kurucusu
Sahnede hiç görmediğimiz gizli bir kahramandır oyun yazarı. Açılan perdede, gündeme düşen ışıkta aslında onun büyüleyicidili, çok derinlerdeki sorunları gören gözleri, izleyiciyeuzanan elleri vardır. İşte o dili ancak metinler yayınlanırsasomut olarak fark ederiz. Bugünün Türk tiyatrosunda çok çokiyi oyun yazarları varsa da ne yazık ki az sayıda oyunkitaplaşıyor son yıllarda. Sayın Cenk Behram Su, defalarcasahnelenmiş, ödüller kazanmış oyunlarını kitaplaştırarakbugünün Türk tiyatro edebiyatına kalıcı bir iz bırakıyor. Oyunlarıyla toplumsal ve evrensel sorunlara derin bir bakışgetiriyor. Zarif bir dille sağlam bir eleştirinin mümkünolduğunu bizlere gösteriyor. Sakin, yalın ve güçlü kalemiyleedebiyatımızı zenginleştirmeye devam etmesini dilerim.
Prof. Dr. Gonca Gökalp –Edebiyatçı, Akademisyen